Прокуратура Києва вилучить авто за дрифт на Софійській площі

19:19, 10.08.2021
Прокуратура Києва вилучить авто за дрифт на Софійській площі

Орієнтований розмір заподіяних збитків внаслідок пошкодження клінкерного покриття на Софійській площі становить близько 50 тис. грн. (Фото Київської міської прокуратури)

Слідчі Шевченківської окружної прокуратури міста Києва наразі вирішують питання про вилучення автомобілів, які були задіяні у несанкціонованих зйомках і дрифтували на Софійській площі столиці навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому у вівторок вранці.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська прокуратура у вівторок ввечері.

 

Саме Шевченківська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом подій перед стінами Святої Софії.

 

Як встановлено слідством, зранку 10 серпня приватна компанія провела рекламний захід із залученням двох автівок, які на пішохідній зоні навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому влаштували "дрифт".

 

Відомості внесли до ЄРДР. Наразі встановлено, що до КП ШЕУ Шевченківського району представники компанії щодо зйомок не звертались.

 

За попередньою інформацією, орієнтований розмір заподіяних збитків внаслідок пошкодження клінкерного покриття на Софійській площі становить близько 50 тис. грн.

 

Тривають слідчі дії, вирішується питання про вилучення автомобілів. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

 

У прокуратурі нагадали, що санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

 

У прокуратурі також нагадують знахабнілим ділкам, що пам’ятник Богданові Хмельницькому — є пам'яткою мистецтва ХІХ століття, одним із символів Києва, а розташований поруч Софійський собор — є пам’яткою архітектури ХІ століття, що входить до Списку спадщини ЮНЕСКО.

 

 

Водночас, за словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, в результаті екстремальної зйомки пошкоджено 2 тисячі квадратних метрів мощення - традиційної київської жовтої клінкерної цегли.

 

Як з'ясувалося, компанія RedBullпланувала проводити ці зйомки протягом двох днів, але отримала від міста відмову в наданні згоди на проведення заходу в цьому місці. Втім виробник енергетичного напою не вгамувався і «влаштував самодіяльність».

 

Як повідомляла «УМ», раніше КМДА відреагувала на нахабство невідомих, які без дозволу дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони на Софійській площі та знімали це все на відео.

 

Згодом з’ясувалось, що організувала зйомки за участі відомих спортсменів та реперки Alyona Alyona компанія Red Bull. Наразі там не коментують ситуацію, а реперка видалила світлини і відео зі своєї сторінки у Інстаграм.