Окупований Донбас голосуватиме на виборах до Держдуми РФ

14:51, 20.07.2021
Окупований Донбас голосуватиме на виборах до Держдуми РФ

РФ своєю постановою підклало бомбу уповільненої дії для України

Жителям окупованого Донбасу з російськими паспортами дозволили голосувати на російських виборах до Державної думи.

 

Як інформує УМ, про відповідну постанову ухвалену ЦВК Росії повідомило ТАСС.

 

Згідно з цією постановою, на виборах до Держдуми у вересні у деяких російських регіонах буде можливість проголосувати дистанційно: у Москві, у Мурманській, Курській, Нижегородській, Ярославській і Ростовській областях. Також онлайн-голосування буде і в анексованому Севастополі.

 

Ростовську область додали до цього переліку, тому що саме там найбільше людей, які отримали російський паспорт у спрощеному порядку — після указу президента Володимира Путіна про видачу російського громадянства жителям окупованого Донбасу.

 

«На виборах депутатів Держдуми по федеральному виборчому округу в дистанційному електронному голосуванні має право взяти участь громадянин РФ, який не має реєстрації за місцем проживання на території РФ, який отримав громадянство у спрощеному порядку відповідно до указу президента РФ від 24 квітня 2019 року № 183», — йдеться в документі.

 

Водночас фізичних виборчих дільниць на окупованому Донбасі не буде.

 

Нагадаємо, що вибори до Державної думи Росії відбудуться 19 вересня 2021 року. Але Путін підписав указ про розширення дат голосування, тому вибори триватимуть з 17 до 19 вересня. Також росіяни обиратимуть очільників дев’яти суб’єктів РФ та депутатів 39 регіональних парламентів.

 

Російська партія «Единая Россия» цієї осені на виборах до органів влади всіх рівнів буде співпрацювати з так званим «Союзом добровольців Донбасу», що складається з бойовиків, які воювали проти України на Донбасі. Зокрема, ексватажок терористів «ДНР» Олександр Бородай балотуватиметься до Держдуми від Ростовської області.

 

Раніше в Міністерстві закордонних справ України з обуренням відреагували на заяву Центральної виборчої комісії Росії про наміри залучити до голосування на виборах до Держдуми восени жителів окупованих територій Донбасу, які мають російські паспорти.