Посвідчення учасника бойових дій з’явиться в «Дії»

16:23, 19.07.2021
Посвідчення учасника бойових дій з’явиться в «Дії»

В Україні сотні тисяч учасників бойових дій

У жовтні цього року Мінветеранів планує інтегрувати посвідчення учасника бойових дій у «Дію».

 

Як інформує УМ, про це 19 липня повідомило Мінветеранів з посиланням на слова заступника міністра Володимира Левчука.

 

Заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Левчук повідомив про ці плани під час зустрічі Veteran Public Talk, що відбулася у київському ветеранському просторі Veteran Hub.

 

«Після запуску державного реєстру ветеранів ми плануємо у жовтні презентувати посвідчення учасника бойових дій в онлайн-сервісі державних послуг "Дія". Крім того, в додатку будуть не тільки посвідчення учасника бойових дій, а всіх категорій, якими ми опікуємося», – пояснив він.

 

Також, продовжив Левчук, Мінветеранів розробляє концепцію і опрацьовує реалізацію пільгового електронного квитка, який реалізують за допомогою «Дії».

 

За його словами, відомство працює над запуском онлайн-платформи підтримки ветеранської підприємницької ініціативи G2VEI (Government to Veterans Entrepreneurial Initiatives), яка надасть захисникам України рівні можливості для започаткування власного бізнесу.

 

«Ми хочемо об’єднати низку онлайн-платформ, які наразі створені, щоб максимально розширити аудиторію для доступу до цих сервісів», – додав Левчук.