Злочини в умовах збройного конфлікту розслідуватимуться правоохоронцями окремо

13:27, 14.07.2021
Злочини в умовах збройного конфлікту розслідуватимуться правоохоронцями окремо

Під час підписання меморандуму

Генпрокурор та керівники МВС, СБУ і Нацполіції домовились про створення спеціалізованих підрозділів з розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.  

 

Як інформує УМ, про це 14 липня повідомили в офісі генпрокурора на своїй сторінці у Фейсбук.

 

На нараді керівники правоохоронних органів підписали постанову і для злочинів в умовах збройного конфлікту створять окремий підрозділ.

 

Такі структурні одиниці будуть організовані у складі центральних апаратів СБУ та Нацполіції, а також їхніх регіональних та територіальних органів в Донецькій та Луганській областях.

 

Ці підрозділи працюватимуть із Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора та відповідними управліннями прокуратур у Донецькій та Луганській областях.

 

Питання щодо утворення цих підрозділів мають бути вирішені до кінця літа.

 

Надалі у ці підрозділи мають передати матеріали кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

 

Повідомляється, що наразі лише чверть кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту направлені до суду. Тільки близько 20 стосуються порушення законів і звичаїв війни.