В Україні кожен має 61 тисячу держборгу

16:55, 18.06.2021
В Україні кожен має 61 тисячу  держборгу

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан

Протягом минулого, 2020 року, кожен українець фактично заплатив понад 12 тисяч гривень на обслуговування та погашення державного боргу України.

 

Як інформує УМ, про це п сьогодні, виступаючи у Верховній Раді,повідомив  голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

 

За словами Пацкана, за рік обсяг держборгу збільшився ще на 28%.

 

«За рік на 28% збільшився обсяг державного і гарантованого державою боргу. І досяг 2,5 трлн гривень», – зазначив голова Рахункової палати.

 

Він уточнив, що на обслуговування та погашення цього держборгу владою було спрямовано 512 млрд гривень.

 

А це майже третина видатків бюджету.

 

«Задумайтеся: фактично кожен українець має 61 тисячу боргу. За його обслуговування та погашення кожен з нас минулого року заплатив 12 тисяч 300 гривень», – наголосив Пацкан.

 

Як раніше повідомляла Державна служба статистики, чисельність населення в Україні (станом на 1 лютого 2021 року) складала 41,5 млн осіб.

 

Також голова Рахункової палати Валерій Пацкан поінформував, що в 2020 році дефіцит державного бюджету України став найбільшим за останні 10 років і склав 218 млрд гривень.

 

На початку червня цього року в Кабінеті Міністрів повідомили, що Україна запроваджує середньострокове бюджетне планування.

 

У листопаді минулого року повідомлялось, що Кабінет Міністрів після перемовин з МВФ  змушений був скоротити дефіцит держбюджету на 2021 рік з 6 до 5,5%.