Для мешканців окупованих територій скасовано тести та самоізоляцію

14:50, 17.06.2021
Для мешканців окупованих територій скасовано тести та самоізоляцію

Для жителів ОРДЛО - карантинні послаблення

Уряд України з 17 червня скасував обовʼязкову самоізоляцію та ПЦР-тести для тих, хто прибуває з окупованих територій Донбасу.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

Відтак, відсьогодні громадяни України, які вимушено проживають на окупованих територіях, можуть безперешкодно перетинати КПВВ. Оскільки зараз по всій країні «зелена» зона, тому тести не потрібні. Якщо ситуація із коронавірусом погіршиться, їх можуть повернути.

 

Зазначимо, що бойовики блокують роботу майже всіх пунктів пропуску. Із семи КПВВ повноцінно працює тільки пункт у Станиці Луганській, пункт «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень.

 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоровʼя розпочало записувати бажаючих вакцинуватися від коронавірусу з окупованих Криму і окремих територій Донецької і Луганської областей. Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗу — 0 800 60 20 19. В першу чергу записатися пропонують людям з пріоритетної групи (від 65 років і старше).

 

Зараз жителів окупованого Донбасу і Криму незаконно прищеплюють незареєстрованою в Україні вакциною російського виробництва «Супутник V». Бойовики «ЛНР» і «ДНР» заявили про початок масової вакцинації ще в лютому 2021 року.