Кличко відкинув закиди Зеленського

10:23, 23.05.2021
Кличко   відкинув  закиди  Зеленського

Мер Києва Кличко президенту Зеленському: "ви шукаєте порушення, які виявили ми самі"

Міський голова Києва Віталій Кличко  відповів президенту України Володимиру Зеленському на випади щодо  ситуації  в Києві.

 

Як інформує УМ, свою позицію він оприлюднив у ефірі телепрограми  «Свобода слова Савіка Шустера».

 

«Намагаються зробити ворогів. Я президенту не ворог. Я думав, що у нас спільні вороги: захмарні тарифи, маленькі зарплати, бідність, боротьба з коронавірусом, російська агресія і багато інших. Це наші спільні виклики. Я приходжу до президента не по особистих питаннях - особистих питань у мене немає. Як мер міста, вирішуючи проблеми людей, як голова асоціації міст України - щодо тарифів, ціни на газ. Багато питань кожного дня. І це вкрай важливо – комунікація. Я переконаний, що повинна бути синергія», - заявив Кличко.

 

За його словами, боротьба всередині країни завжди має негативні наслідки.

 

«Я в минулому боєць. І завжди залишаюсь бійцем. Борюсь постійно. Але ні в якому разі я не хочу боротись всередині країни. Це велика помилка. У нас дійсно багато викликів. І наші так звані друзі дуже чекають, що ми почнемо боротись один з одним. Нам потрібно об’єднувати зусилля перед викликами», - зазначив  Кличко.

 

На його думку, дестабілізація в Києві може піти відлунням по всій Україні, а  це порушуватиме  інтереси людей, котрі мають  бути вище політичних амбіцій.

 

«Переконаний, що загострення такої ситуації може нести негативні наслідки і дестабілізацію. Якщо буде дестабілізація в серці країни, це буде мати наслідки по всіх регіонах. Інтереси людей повинні бути в пріоритеті перед персональними амбіціями тих чи інших політиків. Я завжди за це буду битись», - уточнив міський голова столиці.

 

Нагадаємо, на своїй великій пресконференції президент Володимир Зеленський сказав, що Кличко постійно йому пише, телефонує і записується на прийом, навіть приходить без запрошення в ОПУ.

 

Щодо обшуків об'єктів київської влади він беапеляційно заявив: «Не потрібно було красти гроші».

 

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував звинувачення президента Володимира Зеленського щодо неправильної  поведінки, та в  неефективному управлінні містом і крадіжках бюджетних коштів.

 

Про це Кличко написав у своєму телеграм-каналі.

 

Мер Києва, зокрема,  сказав, що завжди дотримується правил етикету і заощаджує власний час та час інших людей.

 

« Я - людина вихована. Я не ходжу когось очікувати. Може, мене з кимось переплутали? Бо мені є чим займатись. Перед тим, як прийти, навіть до друзів, я завжди зателефоную і спитаю, коли їм зручно зустрітися. Тим більше не в моїх правилах ходити оббивати пороги кабінетів, - зазначив  Кличко.

 

Він також сказав, що як мер столиці і голова Асоціації міст України телефонував у приймальню і писав президенту задля зустрічі з робочих питань щодо газу, тарифів, нагальних проблем столиці й питань місцевого самоврядування - всіх членів АМУ.

 

«Зустріч за останніх півроку так і не відбулася. А коли немає комунікації, - це хіба про ефективну роботу і співпрацю?»– риторично запитав Кличко.

 

Також мера столиці здивували звинувачення, мовляв, «не треба красти із бюджету».

 

«Я вже коментував ці зрежисовані обшуки і масові облави, що відбуваються останнім часом. Це – маніпуляції і дискредитація міської влади! Коли шукають документи, які ми самі передавали правоохоронцям, - про фінансові порушення, які виявили ми самі. Документи за кілька років. То що до цього робили з ними правоохоронці?»– наголосив  Віталій  Кличко.