Зеленський може звільнити Кличка через рішення РНБО – політолог

15:27, 18.05.2021
Зеленський може звільнити Кличка через  рішення РНБО – політолог

Зеленський може тимчасово усунути Кличка

В Офісі президента можуть розглядати варіант усунення мера Києва з посади голови КМДА, що фактично позбавить його реальних повноважень.

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у Фейсбук  повідомив політолог Юрій Романенко.

 

За його словами, сценарій цих подій може бути наступним: увесь тиждень силовики продовжуватимуть масові обшуки в підрозділах київської мерії для загальної «картинки», а в п'ятницю буде проведено засідання РНБО, на якому ухвалять рішення про «тимчасове усунення Кличка з посади голови КМДА через конфлікт інтересів, щоб не заважав слідству». 

 

Романенко зазначає, що після засідання РНБО президент Зеленський  може видати  указ про відсторонення Кличка з посади голови КМДА, а замість нього начебто призначать представника партії «Слуга народу» та чинного заступника Кличка Олексія Кулебу, якого пов'язують з головою ОП Андрієм Єрмаком. 

 

Нагадаємо, що в часи президентства Віктора Януковича, законно обраного мера Леоніда Черновецького усунули з посади голови КМДА та призначили замість нього Олександра Попова, який фактично керував містом з листопада 2010 до січня 2014 року.

 

За Зеленського Кличка вже намагались усунути з посади голови КМДА в 2019 році під час його протистояння з екс-головою ОП Андрієм Богданом.