Обмін на Донбасі: ватажки ОРДЛО передали Україні списки

09:36, 10.05.2021
Обмін на Донбасі: ватажки ОРДЛО передали Україні списки

Останній обмін на Донбасі відбувся 16 квітня 2020 року.

Представники ОРДЛО передали українській стороні свої списки на обмін утримуваними особами ще у квітні.

 

Як інформує Україна молода, про це лише зараз повідомила членкиня української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова.

 

«Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще пів року тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО», - сказала пані Іванова в ефірі телеканалу "Україна 24".

 

За її словами, дуже довго ці списки не передавались, і у квітні цього року українська сторона все-таки ці списки отримала. Наразі вже йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють.

 

Представниця делегації вважає, що це "маленький, але суттєвий крок, який дає надію, що все-таки ми дійдемо до того, що обмін відбудеться".

 

"Ще рано говорити, скільки осіб ми передамо і скільки отримаємо, тому що тільки почалася робота з цими списками", - додала Іванова.

 

Зауважимо, що 20 листопада 2020 року глава делегації в ТКГ Леонід Кравчук повідомив, що Україна передала російським окупантам список на взаємний обмін.

 

Останній обмін на Донбасі відбувся 16 квітня 2020 року — Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі на тимчасово окупованих територіях.

 

За неофіційними даними, зараз в ОРДЛО незаконно утримуються близько 300 людей.

 

Читайте також: "Брудна бомба", а не бранці. Окупанти замість полонених присилають кримінальних злочинців.