На Донбасі зафіксовано 13 ворожих обстрілів з мінометів і гранатометів

09:09, 08.05.2021
На Донбасі зафіксовано 13 ворожих обстрілів з мінометів і гранатометів

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил. (Фото ООС)

Російські окупанти і найманці 11 разів зривали «тишу» протягом попередньої доби, ще два обстріли зафіксовані станом на ранок суботи.

 

Про це повідомляє Україна молода із посиланням на пресцентр штабу ООС.

 

Зазначається, що ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків.

 

Біля населеного пункту Шуми противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

 

Поблизу Новгородського окупанти здійснили обстріл з мінометів 120-го  калібру. З великокаліберних кулеметів окупанти здійснили обстріл у напрямку населених пунктів Верхньоторецьке та Невельське, а біля Авдіївки – ще й з ручних протитанкових гранатометів.

 

Неподалік населеного пункту Новотошківське російські загарбники вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля Водяного – ще й з підствольних гранатометів.

 

Окрім того, у районі населеного пункту Південне окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

 

Станом на 7.00 ранку 8 травня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Південне противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

 

У штабі ООС зазначають, що бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

 

«Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», – наголошують у штабі ООС.

 

Як повідомляла «УМ», молодший сержант 53-ї бригади Юрій Опришко, поранений ворожим снайпером у голову 9 квітня поблизу Старогнатівки, помер у госпіталі Львова у п’ятницю, 7 травня.

 

6 травня під час обстрілу в районі Новотроїцького на Донеччині загинув старший солдат Дмитро Товчигречка.

 

Того ж дня в районі селища Піски під Донецьком загинув від кулі снайпера Сергій Коробцов з Кривого Рогу.