Україна готова поділитися зі США досвідом боротьби з російськими кібератаками - Маркарова

11:43, 30.04.2021
Україна готова поділитися зі США досвідом  боротьби  з  російськими кібератаками - Маркарова

Посол США Оксана Маркарова: Україна готова поділитися з Америкою напрацьвоаним досвідом на фронті російських кібератак

Україна має багатий досвід протистояння російській кампанії дезінформації, а також кібератакам, і могла би поділитися ним зі Сполученими Штатами, а також з іншими країнами Заходу, щоби посилити ефективність спільної протидії цьому виклику.

 

Таку  заяву зробила  посол України в США Оксана Маркарова під час вебінару, організованого Українсько-Американською Діловою радою.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють американські ЗМІ.

 

«У цьому питанні ми в Україні маємо багато чим поділитися. Ми мали справу з великою кількістю кібератак (з боку Росії – ред.) перед тим, як вони були виявлені тут, у Сполучених Штатах, і ми знаємо, що робити в таких випадках», - зауважила Маркарова.

 

Вона також зазначила, що Україна застосувала певні заходи для захисту і готова робити це разом зіСША, а також іншими країнами Заходу.

 

«Ми можемо разом скласти план, яким чином підвищити ефективність та дієвість у скоординованому реагуванні на цей виклик»,- підкреслила посол.

 

Окрім того, за її словами, українська сторона готова розвивати діалог зі США у багатьох інших сферах, у тому числі щодо інновацій та кліматичних змін.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого компанія Microsoft звинуватила російську службу зовнішньої розвідки в кібератаці через програмне забезпечення компанії SolarWinds та Microsoft.

 

Ця кібератака тривала з весни 2020 року і її реальні масштаби досі невідомі.

 

Вважається, що у США внаслідок неї постраждали близько 100 організацій та 9 федеральних агентств.