Степанов очікує на поставку Pfizer у рамках COVAX

12:54, 15.04.2021
Степанов очікує на поставку Pfizer у рамках COVAX

Вакцина Pfizer у рамках механізму COVAX вже на порозі України

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов очікує на поставку партії вакцини Pfizer у рамках механізму COVAX 16 квітня.

 

Як інформує УМ, про це він повідомив на брифінгу з нагоди старту вакцинації учасників літніх Олімпійських ігор.

 

«Попередньо, ми очікуємо її завтра. У нас є підтвердження від COVAX», - сказав Степанов.

 

Він повідомив, що Міністерство охорони здоров'я вже має інформацію щодо рейсу, яким планується доставити вакцину. Степанов нагадав, що партія міститиме 117 тис. доз вакцини.

 

Степанов розраховує на збільшення поставок вакцин проти коронавірусу у травні. «Ми очікуємо, виходячи з термінів поставок, з інформації від виробників, що ми у травні повинні отримати більшу кількість вакцин», - зазначив міністр.

 

Він запевнив, що люди, які вже отримали першу дозу вакцини AstraZeneca, гарантовано отримають і другу дозу препарату. МОЗ очікує, що Індія найближчим часом розблокує експорт вакцини.

 

Нагадаємо, що в Україні 13 квітня розпочався процес щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

 

Україна в межах глобальної ініціативи COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19.

 

В Україні 14 квітня щеплено проти COVID-19 15 744 осіб. Всього від початку вакцинальної кампанії було щеплено 419 297 осіб, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб.

 

Україна почала щеплювати населення від коронавірусу 24 лютого. 23 лютого в Україну прибула партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca. А 25 березня до України прибула перша партія вакцини китайської компанії Sinovac Biotech.