В Україні зареєстрували ще один препарат проти COVID-19

12:50, 17.02.2022
В Україні зареєстрували ще один препарат проти COVID-19

Паксловід — новий препарат, що застосовуватимуть для екстреного лікування коронавірусу

 

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало для екстреного застосування  лікування коронавірусу ще одні ліки. — "Паксловід".


Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба МОЗу.


Під час брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що препарат  «Паксловід» призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого й призначений для використання», – пояснив Ляшко. 


Він зазначив, ще до реєстрації цього препарату МОЗ підписав контракт із його виробником – компанією Pfizer на постачання в Україну 300 тисяч курсів «Паксловіду».


«Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково», – зауважив Ляшко.


Нагадаємо, на початку лютого в Україну прибула перша партія таблеток від Covid-19. Також у США компанія, що розробила пігулки від Covid-19, завищила вартість ліків у сорок разів.


Згодом стало відомо, що Японія дозволила використання таблеток для лікування коронавірусу. До слова, Данія стала першою країною Євросоюзу, яка рекомендувала застосування таблеток «Молнупіравір» виробництва компанії Merck для лікування коронавірусу. 
 

Як повідомляла УМ, Всесвітня організація охорони здоров'я  схвалила використання ще двох препаратів для лікування коронавірусу.Йдеться про препарати "Баріцитиніб" і "Сотровімаб".


Читайте також: в Україні зареєстровано препарат «Молнупіравір» для екстреного застосування при лікуванні хворих на коронавірус.