На Приазов’ї загинув захисник України

08:56, 08.04.2021
На Приазов’ї загинув захисник України

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Український військовослужбовець отримав смертельні поранення під час ворожого обстрілу неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї у четвер вранці.

 

Зокрема, російські окупанти порушили режим припинення вогню 5 разів: 4 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників та 1 раз по цивільній інфраструктурі станом на ранок 8 квітня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба Операції Об’єднаних сил.

 

Так, неподалік населених пунктів Піски та Водяне ворог відкривав вогонь з артилерійської установки 122-го калібру, мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.

 

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям.

 

ДОПОВНЕНО: Згодом Миколаївська ОДА і 36-ї окрема бригада морської піхоти офіційно повідомили, що від кулі ворожого снайпера під Водяним загинув матрос Денис Юшко з Миколаївщини. 

 

 

Також у районі населеного пункту Водяне противник здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

 

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.  

 

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

 

Протягом минулої доби, 7 квітня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Усі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

 

Зокрема, неподалік селищ Піски та Опитне російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібру, а біля населених пунктів Ггнутове, Широкине, Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, ворог використовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

 

У результаті обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

 

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

 

Нагадаємо, останнім часом ситуація на Донбасі загострилася. Об'єднані сили ледь не щодня зазнають втрат через обстріли бойовиків та підриви на мінах.

 

Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня.