Переговори у Мінську по Донбасу більше не проходитимуть

11:29, 06.04.2021
Переговори у Мінську по Донбасу більше не проходитимуть

Олексій Резніков відкидає можливість подальших переговорів по Донбасу в Білорусі

Українська делегація в ТКГ відмовилася продовжувати переговори в Мінську щодо війни на сході України через антиукраїнську риторику в Білорусі.

 

Як інформує УМ, про це заявив віцепремʼєр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

 

«Ми категорично повідомили, що не братимемо участі в засіданнях ТКГ, якщо раптом завершиться карантин і буде запропоновано продовжити консультації, як і раніше, в Мінську», – повідомив він.

 

Причину відмови їхати до Мінську віцепрем’єр пояснив так: «Все одно доведеться шукати для зустрічей іншу країну й інше місто. Я думаю, оскільки сьогодні Білорусь поки перебуває під впливом Російської Федерації, то для нас немає довіри до цієї території. Сьогодні там домінує певна думка проросійського напряму та антиукраїнського характеру».

 

Як відомо, Українська делегація в ТКГ призупинила переговори у політичній підгрупі.

 

Нагадаємо, що 16 березня Україна взяла паузу в засіданнях робочої групи з політичних питань при ТКГ через запрошення росіянами розшукуваної в Україні терористки Маї Пирогової.

 

Раніше представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що Україна, Німеччина і Франція можуть переглянути формат перемовин з Росією щодо Донбасу «Мінськ-2».

 

Додамо, що свого часу очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що через позицію Російської Федерації процес переговорів у «Нормандському форматі» рухається дуже важко.