На Донбасі внаслідок обстрілів бойовиками поранено двох українських захисників

09:35, 02.04.2021
На Донбасі внаслідок обстрілів бойовиками поранено двох українських захисників

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДО. (Фото ООС)

За минулу добу російські агресори  13  разів порушували «режим тиші».  

 

 Два військовослужбовці зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення.

 

Про це, за даними УМ,  повідомляє пресцентр штабу ООС.

 

Поранених бійців оперативно доправили до лікувального закладудля  наданнянеобхідної  медичної  допомоги.  Стан поранених – задовільний.

 

Бойовики продовжують обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів. З нього  вони обстріляли селище Піски.

 

А  біля Старогнатівки, Авдіївки та Водяного обстрілювали позиції українських підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

 

Крім того, поблизу Водяного вороги стріляли по  українських захисниках з  протитанкового  ракетногокомплексу.

 

Близько до Світлодарського, Луганського та Золотого-4 українські позиції обстрілювали з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

У передмісті селищ Шуми та Новотошківка бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

 

Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

 

«Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДО. Окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій», — пишуть у штабі.

 

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

 

Як повідомляла «УМ», раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив під час виступу у Раді, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.

 

Президент Зеленський запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій. І хоча кожна звістка про загибель військових дається президенту з болем, він продовжить домовлятися про мир.

 

Читайте також: Загиблі герої березня 2021-го.