В Івано-Франківську вчителів та вихователів вакцинують першочергово

11:06, 31.03.2021
В Івано-Франківську вчителів та вихователів вакцинують першочергово

В Івано-Франківську зараз дві бригади проводять вакцинування

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що вчителі та вихователі зможуть першочергово пройти вакцинацію. Наразі формується список освітян, які мають отримати щеплення від коронавірусу.

 

Як інормує УМ, про це на своїй сторфнці у фейсбук заявив міський голова Руслан Марцінків.

 

В Івано-Франківську педагоги потрапили до списку пільгових категорій громадян для першочергового вакцинування. Так, вчителі й вихователі зможуть першочергово пройти вакцинацію.

 

За його словами, в Івано-Франківську зараз дві бригади проводять вакцинування. В чергу можна записатися через додаток "Дія".

 

Але зазначимо, що освітяни не можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу через портал "Дія". Адже вони належать до тієї категорії людей, яких будуть вакцинувати мобільні бригади одразу в школах, тому їм не потрібно ставати у чергу.

 

Також Руслан Марцінків зазначив, що з 29 березня працюють дитячі садочки.

 

"Чи приводити дитину в садочок, чи ні – це рішення батьків. Вони мають право з тих чи тих причин не віддавати дітей до дошкільного закладу освіти", - наголосив мер.

 

Натомість учні початкових класів, швидше за все, вийдуть на очне навчання через тиждень.

 

До слова, міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що в Івано-Франківській області майже повністю стабілізувалась ситуація з COVID-19. Тому регіон може вийти з червоної зони вже найближчими днями – її можуть перевести на помаранчевий чи жовтий рівень епіднебезпеки.