В ОП вирішили зекономити, відправивши розмальовані двері на реставрацію

16:57, 29.03.2021
В ОП вирішили зекономити, відправивши розмальовані двері на реставрацію

В ОП назвали пошкодження вандалізмом, за який має бути відповідальність.

Вхідні двері до Офісу президента на Банковій, які були розмальовані учасниками акції на підтримку активіста Сергія Стерненка,  сьогодні відправляють на реставрацію задля економії коштів.

 

Як інформує УМ, про це повідомила в Instagram речниця президента України Юлія Мендель.

 

«Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму», – написала Мендель.

 

Вона назвала пошкодження вандалізмом, за який має бути відповідальність.

 

«За цей вандалізм точно має бути відповідальність. Хто намагався підпалити державний герб України на табличці на вході в Офіс президента, ламав двері та вікна і малював свастику на стіні – кожен повинен відповісти за законом за те, що зробив, в тій мірі, як зробив», – зазначила Мендель.

 

У поліції зазначили, що два протоколи складено за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) та два протоколи за статтею 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів)

 

Акція на підтримку Сергія Стерненка, під час якої пошкодили двері, відбулася ввечері 20 березня під будівлею Офісу президента України на вулиці Банковій у Києві. 

 

Під час акції була розмальована написами протестувальників частина фасаду будівлі і розбиті кілька шибок, а будівлю закидали фальшфаєрами.

 

Як повідомляла УМ, громадська організація "Речовий доказ", яка займається вивченням сучасних артоб'єктів, інших творів мистецтва заявила про намір купити вхідні двері до Офісу президента на Банковій, які були розмальовані учасниками акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

 

Поліція Києва відкрила провадження за статтею про хуліганство. Станом на 26 березня поліція повідомляла про складені протоколи на чотирьох людей у зв’язку з акцією.

 

Раніше стало відомо, що двом із них – ветеранам Владу Сорду (Владиславу Гранецькому-Стафійчуку) та Євгену Строканю – суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

 

Організатору протесту біля ОП Сергію Філімонову оголосили підозру.

 

Сьогодні також суд відправив і активіста, лідера ініціативи «Захистимо Протасів яр» Романа Ратушного під домашній арешт.