УПЦ МП вивела своїх прихильників на вулиці Харкова

16:30, 21.03.2021
УПЦ МП вивела своїх прихильників на вулиці Харкова

Хресна хода вулицями Харкова

Хресну ходу в Харкові провела РПЦ в Україні в неділю. В релігійній акції в розпал пандемії взяло участь  близько 3 тисяч прихильників московського патріархату.

 

Рух віряни почали близько 12-ї години від Свято-Благовіщенського собору УПЦ МП й попрямували до Свято-Покровського чоловічого монастиря.

 

 Про це повідомила УМ із посиланням на дані пресслужби Нацполіції.

 

Нагадаємо, що УПЦ МП через пандемію перенесла інші заплановані раніше хресні ходи на стояння "на інший більш сприятливий час".

 

"Сприймаємо цю ситуацію як наше духовне випробування", - заявив очільник УПЦ МП, коли довідався, що з 20 березня поточного року в Києві будуть запроваджені додаткові карантинні обмеження.

 

Відтерміновані раніше заплановані хресні ходи та стояння, за задумом керманича УПЦ МП, мали нагадати владі про нібито дискримінацію Моспатріархат ув Україні.

 

Дещо раніше, спікер РПЦ в Україні Миколай Данилевич погрожував, що УПЦ МП при нагоді може вивести на вуличні протести до двох мільйонів вірян Моспатріархату, якщо державне керівництво не прислухатиметься до їхніх побажань.

 

Варто наголосити, що Московський Патріархат в Україні, як відомо, дуже болісно реагує на спроби перейменувати їхню конфесію і за жодних умов не погоджується вказати у своїй назві про підпорядкованість до Росії – країни агресора.