СБУ виявила на Луганщині 3 схрони бойовиків зі снарядами, гранатами й вибухівкою

17:29, 19.03.2021
СБУ виявила на Луганщині 3 схрони бойовиків зі снарядами, гранатами й вибухівкою

Служба безпеки України виявила на Луганщині 3 тайники

Служба безпеки України виявила на Луганщині 3 тайники, які належали проросійським бойовикам. Правоохоронці вилучили бойові елементи реактивної системи залпового вогню "Смерч" та понад 30 кілограмів вибухових речовин.

 

Як інформує УМ, про це пресслужба СБУ.

 

Наразі перевіряють інформацію щодо закладення одного зі схронів диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, яка може бути причетна до підриву 2 мостів у селищах Підгорівка та Євсуг у липні 2014 року.

 

 

У схованці, облаштованій у лісосмузі біля селища Тернове Старобільського району, виявили 7 бойових елементів реактивної системи залпового вогню "Смерч", які містять майже 10 кілограмів гексогену; 12 гранат РГД-5 та Ф-1. 

 

За попередньою інформацією, схрон російські найманці обладнали після обстрілу позицій сил АТО у 2014 році.

 
 

З іншого тайнику, який був вмурований у стіну покинутої будівлі поблизу селища Кринички, вилучили 20 кілограмів тротилу; детонатор; гранатомет РПГ-22; 5 бойових гранат; 3 гранатометні постріли; понад 200 набоїв.

 

Ще в одній схованці, знайденій у лісосмузі біля підприємства у Рубіжному, було 6 протитанкових гранат РПГ-26; 9 тротилових шашок, загальною вагою 2 кілограми; 3 протипіхотні міни МОН-50; 43 гранати РКГ, Ф-1 та РГД-5 із запалами; 1 упаковка пластиду; капсуль-детонатори; освітлювальні ракети.

 

Наразі тривають заходи з встановлення і притягнення до відповідальності людей, причетних до протиправної діяльності. Вилучення та знешкодження засобів ураження проводили поліцейські та піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій.



Як повідомляла УМ, у Авдіївці нацгвардійці виявили схованку з боєприпасами