Україна переходить до другого етапу вакцинації – Степанов

11:50, 19.03.2021
Україна переходить до другого етапу вакцинації – Степанов

Степанов вважає, що відповідальні за повільні темпи вакцинації – місцеві громади.

Україна перейшла до другого етапу вакцинації, на якому держава вакцинує людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, з наступного тижня почнуть працювати стаціонарні пункти щеплень.

 

Як інформує УМ, про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у виступі з трибуни Верховної Ради 

 

Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів", - наголосив міністр.

 

Голова МОЗ також повідомив, що "на сьогодні в Україні вакциновано 92 713 людей".

 

До цього часу мобільні бригади приїжджали в лікарні для вакцинації медиків. Також залишками доз вакцинували публічних осіб.  

 

Водночас, міністр охорони здоров'я Максим Степанов поклав відповідальність за повільний темп проведення вакцинації проти коронавірусу в Україні на місцеву владу. В

 

Очільник МОЗ зауважив, що вакцинація – це процес, який повинні виконати на всіх рівнях. Тому відповідальні за повільні темпи вакцинації – місцеві громади.

 

“Я вважаю, що це відповідальність місцевої влади. Міністерство охорони здоров'я забезпечило вакцинами, забезпечило навчання, іншими ресурсами, оплатою праці цих мобільних бригад”, - сказав він.

 

Міністр додав, що з наступного тижня в Україні повинні збільшитися темпи вакцинації шляхом відкриття кабінетів щеплень.


“Не тільки через мобільні бригади будуть проводитися щеплення. Вакцинація буде збільшуватися. Вже 10 тисяч щеплених на добу, але ми розраховували, що повинно бути вже не менше 15 тисяч”, - наголосив міністр.



За минулу добу вперше з початку вакцинації прищепили понад 10 тисяч людей.

 

Всього вакциновано вже більше ніж 92 тисяч українців.

 

Стартувала вакцинація 24 лютого препаратом Covishield від AstraZeneca і Serum Institute індійського виробництва.

 

Як повідомляла УМ, Єврокомісія оприлюднила пропозиції щодо проєкту сертифіката, призначеного для полегшення пересування вакцинованих від COVID-19 людей у межах Євросоюзу.