Байден назвав Путіна вбивцею

15:41, 17.03.2021
Байден назвав Путіна вбивцею

Байден каже, що Путін "заплатить" за втручання у вибори США.

 Розвідка США з'ясувала, що російський президент Володимир Путін курував "очорнення" кандидатури Джо Байдена на виборах 2020 року. Чинний американський президент відреагував на оприлюднені дані.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ABC News.

 

Американський президент розповів, що попереджав російського лідера про можливу відповідь ще під час телефонної розмови наприкінці січня.

 

"Він заплатить. Ми довго розмовляли. Розмова почалася з того, що я сказав: "Я знаю вас, ви знаєте мене. Якщо я з'ясую, що це сталося, будьте готові", - підкреслив Байден.

 

Тоді журналіст запитав його: "Ви знаєте Володимира Путіна. Чи думаєте ви, що він убивця?". Політик відповів на це ствердно.

 

Щодо слів "Путін заплатить", то американський президент не став вдаватися у подробиці, що саме має на увазі.

 

Водночас він не виключив подальшої співпраці з Росією у сферах, де це можливо. Наприклад – щодо продовження Угоди про стратегічні наступальні озброєння.

 

Напередодні Управління директора національної розвідки США оприлюднило доповідь, у якій мовилося про іноземне втручання у президентські вибори 2020 року у США. Згідно зі звітом, Кремль причетний до операцій, спрямованих на "очорнення" кандидатури Джо Байдена та Демократичної партії. А санкціонував їх Володимир Путін. Водночас, за інформацією розвідників, Росія підтримувала іншого кандидата – республіканця та 45 президента США Дональда Трампа.

 

Окрім Росії, у втручанні у президентські вибори запідозрили ще й Іран. Мовляв, там здійснювали кампанію впливу, спрямовану проти Трампа.

 

Як повідомляла УМ, президент США Джо Байден розпорядився продовжити режим надзвичайної ситуації у зв’язку з агресією РФ проти України, що передбачає подальше застосування антиросійських санкцій ще протягом року.