Український воїн поранений біля Причепиловки

09:44, 04.03.2021
Український воїн поранений біля Причепиловки

З початку поточної доби, 4 березня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Окупанти продовжують цинічно порушувати домовленості про режим припинення вогню на Донбасі. Через ворожі обстріли гинуть та зазнають поранень українські воїни.

 

Як повідомляла УМ, пресцентр Об'єднаних сил.

 

Так, бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем поблизу Водяного, що на Приазов'ї. З станкових протитанкових гранатометів здійснили кілька неточних пострілів поблизу Водяного, що поблизу Донецька. Неподалік Кам'янки обстріляли позиції українських військових із стрілецької зброї.

 

Біля населеного пункту Причепиловка противник застосував підствольний гранатомет і стрілецьку зброю. В результаті обстрілу кульове поранення отримав український військовий.

 

"Захисника доставлено у лікувальний заклад, де йому надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров'я військовослужбовця - задовільний", - зазначили в штабі.

 

На обстріл бойовиків українські військові відповідали вогнем. Також українська сторона повідомила про факти порушення "тиші" представників ОБСЄ.

 

"Основною метою дій Збройних формувань РФ є провокування підрозділів ЗС України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням в порушенні режиму припинення вогню", - заявили військові.

 

У штабі додали, що в деяких випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу нібито через обстріл з боку ЗСУ.

 

"Це свідчить про широке використання противником маніпулювань і спотворення інформації для досягнення їм своїх цілей", - пояснили в ООС.

 

З початку поточної доби, 4 березня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

 

"Вранці, в районі Водяного, що недалеко від Донецька, противник зробив кілька пострілів в напрямку українських захисників, застосувавши 120 мм міномети. А поблизу Пісків окупанти вели вогонь в напрямку наших позицій з великокаліберних кулеметів. Серед наших воїнів бойових втрат немає", - додали в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Загиблі герої лютого 2021: пам’ятаймо про їхній подвиг