Під Горлівкою окупанти гатили по власним позиціям і вбили бойовика

12:02, 21.02.2021
Під Горлівкою окупанти гатили по власним позиціям і вбили бойовика

Захисники України в районі ООС перебувають на сталих позиціях та завжди готові до відкриття вогню у відповідь.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розповів про провокації російських окупантів на сході України, які відбувають останнім часом.

 

Зокрема, про факти обстрілів ворогом позицій ООС і навіть власних позицій.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у заяві Хомчака, оприлюдненій на сайті Збройних сил України.

 

«Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються, як правило, напередодні засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму тощо», - наголосив генерал-полковник Хомчак.

 

На його думку, основна мета провокацій з боку окупантів спрямована на створення ілюзії обстрілів Збройними Силами України населених пунктів із застосуванням забороненого важкого озброєння, дискредитації сил ООС.

 

Головнокомандувач ЗСУ наводить для прикладу прицільний ворожий обстріл зі 120-мм мінометів наших позицій, а також населеного пункту Новгородське, який відбувся 20 лютого і під час якого було пошкоджено три житлові будинки, лінію електромереж та газопровід.

 

«Також зі 122-мм артилерії ворог вів вогонь по нашим позиціям в районі населеного пункту Південне. Крім того, з позицій біля населеного пункту Горлівка, збройні формуванням РФ відкрили вогонь по власним позиціям в районі газорозподільчої станції від якого, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранені», - стверджує пан Хомчак.

 

За його словами, ситуація на Донбасі у цілому стабільна та контрольована, українські військовослужбовці в районі ООС перебувають на сталих позиціях та завжди готові до відкриття вогню у відповідь.

 

Зауважимо, що останнім часом значно збільшилися кількість обстрілів з боку гібридних військ Росії на Донбасі. Також зросла кількість загиблих українських бійців: так, тиждень тому у Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців Збройних сил.