Олег Ляшко не вигравав півмільйона в лотерею - НАЗК

09:38, 20.02.2021
Олег Ляшко не вигравав півмільйона в лотерею - НАЗК

Лідер "радикалів" наполягає, що є везунчиком і виграв понад півмільйона гривень. (Фото з ФБ-сторінки Олега Ляшка)

Колишньому нардепу Олегу Ляшку закидають підробку виграшного лотерейного білету на суму 571 045 гривень у 2017 році. Дані про «щасливий виграш» тодішній обранець навіть задекларував.

 

Як інформує Україна молода, про підробку лотереї Ляшком заявляє голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

 

«НАЗК провели перевірку, встановили, що він підробив виграшний білет. Нам підтвердили, що не було такого виграшного білету. І було кримінальне провадження, він мав бути притягнутий до відповідальності, але Конституційний Суд скасував статтю», - сказав керівник НАЗК у інтерв’ю радіо НВ.

 

За його даними, якщо НАЗК встановить, що факту виграшу не було, це свідчитиме про наявність складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу (декларування недостовірної інформації).

 

Зокрема, стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами терміном від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Олег Ляшко одразу відреагував на ці закиди у Facebook, де написав, що це брехня і він планує позиватися до суду щодо пана Новікова.

 

«Хай покаже цей підроблений лотерейний білет і будь який документальний доказ про підробку. Їх не існує в природі, крім як у брехливих фантазіях повністю залежного від влади голови НАЗК», - обурюється Ляшко і у притаманній манері шкодує про скасування дуелей. Мовляв, «вже пристрелив би брехливу скотиняку».

 

Нагадаємо, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень.

 

Верховна Рада 4 грудня 2020 року відновила кримінальну відповідальність за недостовірне декларування – за брехню про статки передбачені штраф і обмеження волі.

 

Нагадаємо, у перші дні президентства Зеленського в травні 2019 року Ляшко приїхав до нього на зустріч на велосипеді.