Боррель після поїздки у Москву заявив про неготовність Росії до діалогу з ЄС

09:07, 08.02.2021
Боррель після поїздки у Москву заявив про неготовність Росії до діалогу з ЄС

Росія не хоче скористатися нагодою для конструктивнішого діалогу з ЄС

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель протягом 7 лютого підбивав підсумки свого візиту до Росії (4 – 6 лютого дипломат перебував у Москві). Та висновки з поїздки невтішні – Кремль не продемонстрував готовності до діалогу.

 

 

Як інформує УМ, про це написав він у твіттер.

 

Європейський дипломат підбив підсумки своєї кількаденної поїздки до Москви та зустрічі з представниками Кремля.

 

"Мій візит до Москви показав, що Росія не хоче скористатися нагодою для конструктивнішого діалогу з ЄС. Це прикро. І матиме наслідки", -  заявив Боррель.

 

У блозі на сайті ЄС Жозеп Боррель пояснив, що має на увазі під зазначеними наслідками:

 

"Державам-членам (Євросоюзу – ред) належить приймати рішення про подальші кроки – і, так, вони можуть включати санкції".

 

Там само дипломат додав, що його зустріч у Москві з місцевим міністром закордонних справ Сергієм Лавровим тільки підтвердила, що Європа і Росія рухаються в різні боки. Та й взагалі спілкування з Лавровим "часом було дуже напруженим" – особливо коли зачіпали тему Олексія Навального.

 

Нагадаємо, Боррель про бажання відвідати Росію заявив ще 25 січня – після засідання Ради міністрів ЄС. Його, мовляв, запросив Лавров, аби обговорити поточні проблеми у відносинах між Росією і Європою.

 

Однак, у підсумку діалог не вдався.