Негода: Міносвіти рекомендує організувати навчання «на дому»

18:57, 27.01.2021
Негода: Міносвіти рекомендує організувати навчання «на дому»

Заклади освіти мають бути готовими організувати начальний процес "на дому" через негоду.

Міністерство освіти і науки направило терміновий лист у регіони, в якому рекомендує бути готовими організувати освітній процес у дистанційній формі під час ускладнення погодних умов в Україні.

 

У першу чергу, рекомендації направлені керівникам закладів освіти Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міністерство освіти у середу.

 

Зазначається, що рекомендації були затверджені під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з різким погіршенням погодних умов.

 

У листі наголошується на необхідності бути готовими організувати начальний процес "на дому" та перевести функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях у режим підвищеної готовності.

 

Зауважимо, що згідно з прогнозом Укргідрометцентру, до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня у деяких областях України очікується суттєве погіршення погодних умов та сильні снігопади.

 

Так, в Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний), а в Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

 

Крім того, значний мокрий сніг та налипання мокрого снігу очікується також в Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях (приріст снігового покриву 10-15 см).

 

На дорогах буде ожеледиця. Рятувальники попереджають, що погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту,  відключення енергопостачання населених пунктів.