Неля Штепа опинилася під нічним домашнім арештом

21:36, 20.01.2021
Неля Штепа опинилася під нічним домашнім арештом

Неля Штепа повинна бути вдома щоночі, з 22:00 до 5:00.

Орджонікідзевський райсуд Харкова обрав колишній міській голові Слов’янська Нелі Штепі, яку звинувачують у сепаратизмі, запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту під час засідання у середу, 20 січня.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться в ухвалі суду.

 

Зокрема, суд клопотання прокурора про обрання Штепі запобіжного заходу задовольнив частково.

 

Скандально відома Штепа перебуватиме під домашнім арештом щонайменше до 19 березня. Вдома вона повинна бути щоночі, з 22:00 до 5:00.

 

Суд також вирішив завершити підготовче засідання і призначив слухання справи по суті на 28 січня.

 

Нагадаємо, прокуратура почала вимагати арешт Штепи ще 21 листопада 2019 року, однак суд понад рік не міг розглянути клопотання і винести рішення. Хоча вперше  затримали Штепу ще у липні 2014 року.

 

Однак у 2020 році вона знову балотувалася на пост міського голови Слов'янська, але не пройшла до другого туру. Втім стала депутаткою міськради від «Партії миру та розвитку».

 

Неля Штепа очолювала місто у 2010-2014 роках, під час її перебування на посаді Слов'янськ захопили бойовики з Росії на чолі з Ігорем Гіркіним. Штепу звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, та у створенні терористичної групи чи організації.