Шкарлет виступає за зміни стреотипів про роль жінок і чоловіків в освіті

09:44, 13.01.2021
Шкарлет виступає за зміни стреотипів про роль жінок і чоловіків в освіті

Просвітницька діяльність з питань гендерної рівності має здійснюватися в закладах освіти

Україна отримала офіційний статус учасниці "Партнерства Біарріц" – міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх. У МОН наголосили, що в сфері освіти наша держава виконує всі зобов’язання.

 

Зазначимо, що Україна взяла на себе зобов’язання в п’яти сферах, у тому числі і освітній, повідомляє пресслужба Міносвіти.

 

За словами міністра Сергія Шкарлета, стереотипи про роль жінок і чоловіків мають змінитися, починаючи зі сфери освіти. Саме тому МОН виконує зобов’язання з утвердження гендерної рівності.

 

Окрім того, уряд затвердив План заходів партнерства, згідно з яким МОН є відповідальним виконавцем за забезпечення наскрізності принципів гендерної рівності в освіті.

 

Зокрема, це передбачає: розвиток безбар’єрного публічного простору, дружнього до сімей з дітьми та маломобільних груп населення; навчання дітей принципів рівності жінок і чоловіків; запобігання насильству; зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків; створення більших можливостей для чоловіків піклуватися про дітей. розроблення та затвердження Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року; затвердження плану заходів з реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року; запровадження антидискримінаційної експертизи освітнього контенту.

 

Просвітницька діяльність з питань гендерної рівності має здійснюватися в закладах освіти відповідно до закону про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

 

Як повідомляла УМ, міністерство освіти і науки планує у 2021 році продовжити роботу над підвищенням оплати праці для освітян. З 1 січня планують зростання на 20%.