Кабмін дозволив заїжджати з Криму й ОРДЛО з експрес-тестом на COVID-19

10:24, 08.01.2021
Кабмін дозволив заїжджати з Криму й ОРДЛО з експрес-тестом на COVID-19

Експрес-тест на антиген до коронавірусу можна буде здати безпосередньо у КПВВ (контрольному пункті в'їзду-виїзду)

На пунктах в'їзду-виїзду можна буде пройти експрес-тестування на антиген до коронавірусу. Мовиться про людей, які в'їжджають на контрольовану урядом України територію з окупованого Криму та ОРДЛО.

 

Експрес-тест на антиген до коронавірусу можна буде здати безпосередньо у КПВВ (контрольному пункті в'їзду-виїзду). Відповідну постанову Кабінету Міністрів України за номером 9 від 5 січня опублікували на Урядовому порталі.

 

Мовиться про людей, які заїжджають на контрольовану українським урядом територію з окупованого Криму та частини Донецької й Луганської областей. Тепер вони не повинні будуть йти на самоізоляцію, якщо тест буде негативним.



Уряд змінив постанову "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" від 9 грудня 2020 року.

 

Згідно з цими змінами: не потрібною буде самоізоляція чи обсервація прибулої з тимчасово окупованих територій людини, якщо результат тесту на COVID-19 – негативний.

 

Тестувати можна як методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), так і експрес-тестом на визначення антигена коронавірусу.


Тест треба буде зробити після перетину КПВВ, пункти тестування мають забезпечити обласні адміністрації Донецької, Луганської та Херсонської областей.


Простіше кажучи: якщо людина прийшла на КПВВ, зробила експрес-тест на COVID-19, і його результат виявився негативним – вона може спокійно подорожувати Україною без обсервацій та самоізоляцій.

 

Важливо: після перетину державного кордону самоізоляцію можна припинити тільки за наявності негативного результату ПЛР-тесту.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський обіцяє українцям не жорсткий січневий карантин