Авіакатастрофа в Тегерані: Іран виплатить по $150 тисяч сім'ям загиблих

15:18, 30.12.2020
Авіакатастрофа в Тегерані: Іран виплатить по $150 тисяч сім'ям загиблих

Тегеран заявив, що розслідування катастрофи МАУ завершене.

Іран збирається виплатити компенсації сім’ям загиблих у катастрофі літака українського МАУ, який був збитий ракетами на початку року. Так, уряд країни доручив якнайшвидше виплатити людям по 150 тисяч доларів США.

 

Як інформує УМ, відповідне доручення вже надали Міністерству доріг і міського розвитку Ірану, пише IRNA.

 

Сім'ям загиблих виплатять по 150 тисяч доларів або еквівалентну суму в інших валютах. У рішенні іранського уряду йдеться про те, що гроші мають бути виплачені всім "без будь-якої дискримінації за національністю і громадянством", згідно з законами країн.

 

30 грудня Тегеран також заявив, що розслідування катастрофи МАУ завершене. У відповідній заяві йдеться про те, що "розслідування провели професійно і без жодних упереджень".

 

До цього Іран повідомив про передачу звіту щодо катастрофи літака МАУ Києву. Однак МЗС України заперечує отримання такого документу.

 

Нещодавно звіт щодо збиття літака МАУ в Ірані оприлюднила й Канада. У ньому країна висловила підтримку українській стороні та закликала Іран відшкодувати збитки та виплатити матеріальну допомогу родичам загиблих. 



В Ірані 8 січня 2020 року розбився літак української авіакомпанії МАУ. Він впав невдовзі після вильоту з аеропорту в Тегерані.
На борту перебували 176 людей: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

 

Представники Ірану пообіцяли виплатити компенсації Іран пообіцяв виплатити компенсації за збитий літак МАУ: сума становитиме 200 мільйонів євро за збитий літак МАУ. Сума становитиме 200 мільйонів євро.

 

Пізніше влада Ірану відкликали пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих пасажирів літака Міжнародних авіаліній України, збитого в січні 2020 роки над Тегераном.