На хабарі спіймали шістьох посадовців Одеської митниці за півроку

10:48, 11.12.2020
На хабарі спіймали шістьох посадовців Одеської митниці за півроку

В Одеській області на хабарі викрили начальника відділу митного посту "Чорноморський". Він через посередника отримав хабар у розмірі 1 125 доларів.

 

Це вже шостий випадок за пів року, коли в Одеській митниці ловлять посадовців на хабарях. І посадовця, і посередника затримали. Хабар вони вимагали за безперешкодне розмитнення транспортних засобів, написала сама генпрокурор Ірина Венедіктова на власній фейсбук-сторінці.

 

"Начальника відділу митного посту "Чорноморський" не зупинив факт, що п'ятеро його колег з Одещини вже були затримані цьогоріч прокурорами Офісу Генпрокурора та слідчими ДБР за систематичні "побори"", - зауважила вона.

 

За словами Венедіктової, "колекція" одеських митників почала поповнюватися у травні з двох начальників відділів митних постів, впійманих на одержанні 2 300 доларів США. У липні їхні колеги з іншого митного посту – начальник відділу та заступник начальника відділу попалися на 2 100 доларах США хабаря за оформлення контейнерів з товарами господарського призначення.

 

хабар

 

Того ж місяця на одержанні 1 800 доларів знову викрили начальника відділу митного посту за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів.

 

Двоє з викритих митників вже постали перед судом, триває розгляд справ, щодо решти продовжується слідство.

 

Як повідомляла УМ, детективи НАБУ затримали на хабарі у розмірі 52 тисячі доларів начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру, який мав передати частину хабара безпосередньо голові відомства Роману Лещенку.