Катастрофа МАУ в Тегерані: Іран відкликав пропозицію щодо виплат

09:10, 09.12.2020
Катастрофа МАУ в Тегерані: Іран відкликав пропозицію щодо виплат

Раніше в Ірані заявили, що збираються виплатити компенсації у справі МАУ на суму 200 мільйонів євро

Влада Ірану відкликала пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих пасажирів літака Міжнародних авіаліній України, збитого в січні 2020 року над Тегераном.

 

Як інформує УМ, про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі Громадського радіо.


За словами політика, причиною такого рішення Тегерана стали серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві.
 

"За моєю інформацією, уряд вже відкликав цю пропозицію, оскільки передбачалося, що 200 мільйонів будуть виділені саме з Фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми будемо вітати плани іранського уряду зарезервувати необхідну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій", - зазначив Єнін.
 

Також заступник міністра повідомив, що розмір компенсацій з іранською стороною поки що не обговорювався, оскільки він значною мірою буде залежати від обставин катастрофи і від рівня співпраці та забезпечення об'єктивного і неупередженого розслідування трагедії.
 

Нагадаємо, раніше в Ірані заявили, що збираються виплатити компенсації у справі МАУ на суму 200 мільйонів євро. Для цього в іранському державному бюджеті-2021 мали намір закласти необхідні кошти.

 

Як повідомляла УМ, Україна звернеться до Міжнародного суду ООН через збитий в Ірані літака МАУ, якщо вичерпаються всі переговорні можливості з Іраном.