Український боєць у важкому стані внаслідок обстрілу бойовиками біля Авдіївки

15:54, 24.11.2020
Український боєць у важкому стані внаслідок обстрілу бойовиками біля Авдіївки

Ворожий снайпер біля Авдіївки відкрив вогонь по українських позиціях близько півдня 24 листопада. Внаслідок обстрілу отримав вогнепальне поранення український військовий.

 

Бійцю надали першу медичну допомогу й екстрено евакуювали до медичного закладу, але його стан важкий, повідомляє 72 механізована бригада Чорних Запорожців.

 

"Російсько-окупаційні війська цинічно порушили домовленості про припинення вогню. Близько опівдня в передмісті Авдіївки унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець ОС", - повідомили Чорні Запорожці.

 

Українські військові навіть не відкривали вогню у відповідь, адже були змушені екстрено евакуювати бійця, що отримав важкі поранення.

 

Про черговий зрив перемир'я, яке мало б настати ще після домовленостей у Мінську від 27 липня, терміново повідомили представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

 

Нагадаємо, про припинення вогню на Донбасі домовилися всі сторони в тристоронній контактній групі й угода набула чинності опівночі 27 липня. Трохи більше як місяць бойовики не влаштовували прицільних обстрілів на Донбасі.

 

Втім, ворог зірвав перемир'я у вересні, обстрілявши військових, які допомагали гасити пожежі на Луганщині. Починаючи з другої половини жовтня, бойовики фактично щотижня зривають домовленості.

 

Як повідомляла УМ, на Донбасі поранений військовий через скидання бойовиками гранати на позиції ЗСУ