Україна скликала термінове засідання у Мінську після загибелі морпіхів

16:21, 30.10.2020
Україна скликала термінове засідання у Мінську після загибелі морпіхів

Українська сторона проситиме допомоги у ОБСЄ щодо негайного припинення вогню на Донбасі.

Позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу відбудеться на вимогу офіційного Києва о 17:00 у п’ятницю, 30 жовтня.

 

На ньому Україна вимагатиме припинити порушення режиму тиші на Донбасі, внаслідок якого в ніч з 29 на 30 жовтня загинули поблизу Водяного від снайперського вогню двоє морських піхотинців 36-ї бригади Володимир Бондарюк і Михайло Старостін.

 

Як інформує «Україна молода», про це інформує Українська делегація у ТКГ у Telegram.

 

"Позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу, ініційоване Українською делегацією, заплановано на 17:00", - йдеться у повідомленні.

 

В українській делегації наголошують, що вимагатимуть від російської сторони та проситимуть допомоги у представників ОБСЄ "вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки заздалегідь запланованої".

 

Раніше українська делегація повідомила: "О 0.28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС та підствольні гранатомети. Внаслідок обстрілу, загинуло двоє військовослужбовців ЗС України. Українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у ТКГ".

 

Як повідомляла «УМ», 29 жовтня російські найманці п’ять разів порушили режим припинення вогню, від чого постраждали двоє українських військових. Від початку доби 30 жовтня двоє захисників України загинули унаслідок ворожих обстрілів.