Справа Шеремета: поліція розслідує блокування конвоювання Антоненка

13:58, 22.10.2020
Справа Шеремета: поліція розслідує блокування конвоювання Антоненка

Після заворушень під Шевченківським райсудом Києва 21 жовтня та блокування активістами виїзду службового авто з Андрієм Антоненком до СІЗО правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Вони пригрозили людям адміністративною та кримінальною відповідальністю.

 

Так, поліція відкрила провадження за статтею "Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця", повідомляє пресслужба поліції Києва на своїй фейсбук-сторінці.

 

Санкція статті передбачає штраф від 850 до 3 400 гривень, виправні роботи до 2 років або арешт на пів року.

 

"Група активістів заблокувала виїзд службового транспорту з території суду. Правоохоронці проводять з громадянами роз’яснювальну роботу аби відновити правопорядок та забезпечити безперешкодний проїзд службового автотранспорту, – пояснили у поліції.

 

Там також уточнили, що на прохання поліцейських припинити протиправні дії активісти не реагували. Натомість стали палити та кидати фаєри, петарди, каміння та палиці у бік правоохоронців. Аби забезпечити проїзд службового транспорту правоохоронці відтіснили блокувальників та зробили коридор для проїзду спецавтомобіля.

 

Річ у тім, що 21 жовтня суд продовжив тримання під вартою для підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Антоненка залишили під вартою ще на 2 місяці. Ще одна підозрювана – Юлія Кузьменко – надалі буде під домашнім арештом. Також продовжили особисті зобов'язання для Яни Дугарь.


Під судом зібралося багато людей, які були незгодні з цим рішенням. Свого апогею сутички між протестувальниками й силовиками досягли, коли Антоненка намагалися вивезти з суду. Правоохоронці утворили ланцюг, яким відтіснили антивістів.

 

Відомо, що в сутичках постраждали двоє людей. Як розповіли очевидці, правоохоронці в ланцюгу просто затоптали одного чоловіка. Йому знадобилася допомога швидкої. Іншого постраждалого госпіталізували.

 

Як повідомляла УМ, 20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

 

У травні цього року досудове розслідування у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета завершили.

 

Захист ветерана АТО Андрія Антоненка, якого підозрюють у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, опублікував докази для спростування обвинувачення підозрюваного.