Інформація про відмову двигуна Ан-26 не відповідає дійсності - ДБР

13:34, 30.09.2020
Інформація про відмову двигуна Ан-26 не відповідає дійсності - ДБР

Після аналізу й відповідного дозволу, звісно, можливе оприлюднення вмісту чорних скриньок,.

У Державному бюро розслідувань заявили, що інформація про відмову лівого двигуна Ан-26, який зазнав аварії під Харковом, не відповідає дійсності.

 

Як інформує УМ, про це заявив керівник ГСУ ДБР Максим Борчаківський.

 

"Була інформація щодо зниження тиску індикатора крутного моменту. А та інформація, яка звучить, що взагалі відмовив двигун, не відповідає дійсності", - сказав він.

 

Разом з тим Борчаковський сказав, що всі ці обставини встановлюються в ході технічного розслідування головною інспекцією Міноборони.

 

Водночас у Державному бюро розслідувань вважають цілком імовірною публікацію інформації з бортових самописців літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом. Втім це можуть зробити лише після дозволу слідчого.

 

Після аналізу й відповідного дозволу, звісно, можливе оприлюднення вмісту чорних скриньок.

 

"Необхідно провести аналіз як одного, так і другого бортових самописців, зіставити ці дані, щоб мати об'єктивну картину", - пояснив Борчаківський, закликаючи не маніпулювати цим питанням.

 

Раніше за публікацію інформації з бортових самописців агітував заступник глави МВС Антон Геращенко. Він пояснював, що це зведе до мінімуму маніпуляції довкола авіакатастрофи літака.