Відбір ДНК загиблих під Чугуєвим курсантів та офіцерів розпочнеться 28 вересня

18:10, 27.09.2020
Відбір ДНК загиблих під Чугуєвим курсантів та офіцерів розпочнеться 28 вересня

У Харкові зараз перебувають 16 із 20 родин курсантів.

Від 28 вересня розпочнуть відбір зразків ДНК у родичів загиблих під Харковом. Експертиза повинна ідентифікувати тіла курсантів та офіцерів. Для встановлення осіб загиблих внаслідок падіння АН-26 поблизу Чугуєва призначили 25 ДНК-експертиз.

 

Як інформує УМ, про це 27 вересня заявив голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер, передає Depo.Харків.

 

Голова ОДА зазначив, що експертизи проводитимуть у Харкові. На їхнє проведення необхідно 2 –3 тижні. 

 

"Вчора займалися тим, щоб встановити осіб, від яких відбиратимуться ДНК-зразки для проведення ДНК-експертизи. За останньою інформацією, вже з понеділка, це завтра (28 вересня 2020 року – 24 канал), розпочнеться відбір зразків і, власне, проведення експертизи", - ствердив Олексій Кучер.

 

За його словами, у Харкові зараз перебувають 16 із 20 родин курсантів. З усіма родинами контакт підтримує Національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

 

Олексій Кучер додав, що вже встановлено контакти та налагоджено комунікацію з 20 сім'ями курсантів. Зустрічі провели з 16 родинами, з 4 – підтримують телефонний зв'язок та сплановано зустрічі. Також сім'ям загиблих організоване безкоштовне розміщення, автотранспорт, харчування, забезпечений медичний та психологічний супровід.

 

Як повідомляла УМ, слідство перевіряє чотири версії катастрофи. Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа. Розбився військовий літак з курсантами. Літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.

 

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер хаявив, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.

 

Курсант Олександр Скочков, який загинув у жахливій катастрофі Ан-26 поблизу Чугуївського військового аеродрому, був сином військового льотчика, штурмана авіаційної ескадрильї Ігоря Скочкова, який загинув після збиття Іл-76 «вагнерівцями» поблизу Луганського аеропорту у червні 2014 року.

 

На борту військового літака АН-26, що розбився 25 вересня, знаходився син депутата Миколаївської обласної Ради Вадима Олабіна – 20-річний солдат Володимир Олабін, він загинув.

 

Курсанта В'ячеслава Золочевського, який 25 вересня вижив у авіакатастрофі біля Чугуєва, від смерті врятував певний збіг обставин. На щастя, його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.