Кернеса доставили на лікування до Німеччини

16:00, 17.09.2020
Кернеса доставили на лікування до Німеччини

Захворів Геннадій Кернес на початку вересня

У ніч на 17 вересня мера Харкова Геннадія Кернеса доставили літаком до Німеччини. Хворого на коронавірус політика лікують у клініці "Шаріте", де перебуває й російський опозиціонер Олексій Навальний. 


Наразі Кернес проходить обстеження у клініці. Лише після цього медики визначатимуть, як далі лікувати пацієнта,  повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

 

"Згідно з останніми медичними протоколами, хворі на COVID-19 транспортуються саме таким чином. Доставлений він був не на апараті ШВЛ, він був підключений до апарату високопотокової подачі кисню. Він був у свідомості, у свідомості перебуває і зараз", - заявив Сидоренко.


Наразі стан Кернеса оцінюють як стабільно важкий. Також у мерії Харкова наголосили, що інформація про набряк мозку та кому є фейковою.

 

Погіршення стану мера сталось 15 вересня. Як наголосив Сидоренко, лікарі пов'язують це з пораненням, яке мер Харкова отримав у 2014 році під час замаху на нього.

 

"Сам Кернес не хотів залишати Україну і їхати на лікування до Німеччини, але під тиском близьких та рідних він на це погодився", -  сказав Сидоренко.

 

Інформацію про те, що Геннадія Кернеса доставили до Німеччини, підтвердив бізнесмен та друг мера Павло Фукс у телеграм-каналі. За словами Фукса, він навіть перекинувся з політиком кількома словами через відеозв'язок.

Як повідомляла УМ, захворів Кернес на початку вересня, а до лікарні потрапив 10 вересня. Його стан медики оцінювали стабільно важкий.