Умань отримала від Ізраїлю 2,5 мільйонів гривень для облаштування ПЛР-лабораторії

17:37, 15.09.2020
Умань отримала від Ізраїлю 2,5 мільйонів гривень для облаштування ПЛР-лабораторії

15 вересня Уманській міській лікарні благодійники з Ізраїлю передали 2,5 млн грн для облаштування ПЛР-лабораторії.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці написав голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

 

«Ізраїльська сторона виконала наші домовленості. Така лабораторія дозволить не лише збільшити кількість тестувань методом полімеразно-ланцюгової реакції, а й значно швидше отримувати результати», – наголошує Сергій Сергійчук та дякує представникам общин Ізраїлю, зокрема головному равіну Моше Ревуен Азману, і міській владі Умані за співпрацю.

 

«Переконаний, що разом забезпечимо дотримання протиепідемічних норм та безпеку», – підсумовує Сергій Сергійчук.

 

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и борода

 

Додамо, що наразі в Умані, аби гарантувати безпеку під час святкування Рош га-Шана прочан-хасидів та в місцях релігійних відправлень, розгорнули спеціальний зведений загін Управління ДСНС України у Черкаській області. 

 

Чисельність зведеного загону, повідомляють у черкаській ОДА, складає 96 осіб. Це угрупування підсилене 30 одиницями спеціальної та пожежно-рятувальної техніки.

 

До складу загону увійшли сили пожежно-рятувальних підрозділів з різних районів області, а також фахівці відділення водолазно-рятувальних робіт, групи піротехнічних робіт та підводного розмінування, відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту, безпілотних літальних апаратів і медичної служби з Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління.

 

Попри нинішню епідеміологічну ситуацію в світі, пов’язану з пандемією коронавірусної інфекції COVID- 19, очікується, що кількість прочан, які цього року приїдуть до Умані усе одно буде значною і складе близько 10 тис. хасидів.

 

Починаючи з 14 вересня пожежно-рятувальні підрозділи області перейшли на посилений варіант несення служби.