Обстріл селища Шуми на Донеччині вдруге перенесли бойовики

19:15, 09.09.2020
Обстріл селища Шуми на Донеччині вдруге перенесли бойовики

Морські піхотинці 503-го ОБМП утримують позиції поблизу окупованої Горлівки і готові відповісти ворогу.

У штабі ООС повідомили, що бойовики вдруге перенесли анонсований раніше обстріл в районі селища Шуми поблизу окупованої Горлівки на Донеччині. 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на штаб ООС у середу.
 
Відкрити вогонь по нашим позиціям ворог обіцяв нібито через порушення українськими армійцями умов перемир'я. Наразі бійці Об'єднаних сил, які несуть службу на цьому напрямку, готові до будь-якого розвитку подій.
 
Кажуть, що інженерні роботи на лінії розмежування не можна проводити без відома спостерігачів ОБСЄ. Вони стежать за лінією розмежування з безпілотників.
 
Питання контролю поблизу Шумів винесли сьогодні на позачергове засідання тимчасової контактної групи. Наразі сторони домовились разом із ОБСЄ провести інспектування в районі цього населеного пункту. Також українські захисники повідомили, що вранці вони зафіксували провокаційне порушення режиму тиші із боку бойовиків.
 
У штабі операції Об'єднаних сил кажуть - від початку доби порушення перемир'я не зафіксували. На Донбасі зберігається тиша. Українські військові контролюють ситуацію в зоні проведення Операції Об"єднаних сил. Дотримуються режиму припинення вогню. І готові миттєво реагувати на будь-які ворожі провокації. 
 

Як повідомляла «УМ», морські піхотинці 503-го ОБМП, які утримують позиції поблизу окупованої Горлівки, відверто кепкують і насміхаються з погроз ватажка бойовиків терористичної «ДНР» Дениса Пушиліна обстріляти Шуми і кажуть на його адресу: «Сєпаратюга, ми чекаємо».

 

Тоді як президента Зеленського занепокоїла заява ватажка бойовиків ОРДО Дениса Пушиліна.

 

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко попереджав, що Збройні сили України дадуть адекватну відповідь "всіма наявними силами та засобами" на можливий обстріл українських позицій в селищі Шуми.