У Чернівцях планують судитися з урядом через «червону зону»

15:02, 09.09.2020
У Чернівцях планують судитися з урядом через «червону зону»

Біля Чернівецької ОДА на мітинг вийшли батьки школярів, які вимагають очного навчання у школах, а не дистанційного.

Чернівецька міська рада має намір судитися з Кабінетом міністрів через віднесення обласного центру до так званої «червоної зони» карантину.

 

Як повідомляє «УМ» з посиланням на ЗМІ Буковини, про це заявив секретар Чернівецької міськради Василь Продан виступаючи перед батьками школярів на мітингу в середу.

 

"Обов’язково на сесії Чернівецької міської ради, яка, я думаю, що відбудеться у п’ятницю, будемо приймати рішення ще раз про те, щоб всі школи і садочки запрацювали. Зараз скликаю погоджувальну раду", - наголосив мітингувальникам пан Продан.

 

 

Зазначимо, що в середу біля Чернівецької ОДА на мітинг вийшли батьки школярів, які вимагають очного навчання у школах, а не дистанційного.

 

Станом на 9 вересня на Буковині на коронавірус захворіла 11 581 особа. 150 жителів області отримали позитивний результат тесту на COVID-19 за минулу добу.

 

Як повідомляла «УМ», раніше судитися з урядом Шмигаля через «червону зону» вирішила мерія Івано-Франківська, де планують попри заборону відкрити школи і дитсадки у понеділок, 14 вересня.

 

Нове карантинне зонування набуло чинності в Україні у понеділок, 7 вересня. Зокрема, три обласні центри на заході України - Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці потрапили до "червоної зони карантину".