Зрив перемир’я: під Новоайдаром загинув захисник України під час обстрілу

22:23, 06.09.2020
Зрив перемир’я: під Новоайдаром загинув захисник України під час обстрілу

Після загибелі побратима неподалік Причепилівки підрозділи ЗСУ не змовчали і відкрили вогонь у відповідь.

Російські окупанти вдруге порушили перемир’я у неділю ввечері. Ворог відкрив вогонь поблизу села Причепилівка Новоайдарського району Луганщини.

 

Внаслідок обстрілу загинув захисник України. Це перша бойова втрата української армії під час так званого перемир’я, яке тривало 42 дні (з опівночі 27 липня).

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресцентр Операції об'єднаних сил в ніч на понеділок.

 

«6 вересня, збройні формування Російської Федерації вдруге порушили повний і всеосяжний режим припинення вогню. Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, неподалік Причепилівки, що на Луганщині. На жаль, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям», - зазначили у штабі ООС.

 

На відміну від першого порушення перемир’я на Донеччині, цього разу ЗСУ не змовчали і відкрили вогонь у відповідь.

 

«Підрозділи Об’єднаних сил застосували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації гідну відсіч. Втрати противника уточнюються», - додають у штабі.

 

Крім того, у неділю загинули двоє військовослужбовців, які під час пожежі на Луганщині були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника. Таким чином бойові втрати ЗСУ у вересні зросли до трьох осіб. 

 

Як повідомляла «УМ», у неділю російські окупанти обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки на Донеччині з автоматичного станкового гранатомета, внаслідок чого було поранено українського військового.

 

Керівництво української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу дійшло висновку, що «поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть бути підставою для зриву мирного процесу».

 

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко попереджає, що Збройні сили України дадуть адекватну відповідь "всіма наявними силами та засобами" на можливий обстріл українських позицій в селищі Шуми поблизу окупованої Горлівки, який бойовики "ДНР" нібито запланували на понеділок о 8.00 ранку.