Шмигаль планує призначити довічну стипендію батькові Зеленського

12:03, 04.09.2020
Шмигаль планує призначити довічну стипендію батькові Зеленського

Олександр Зеленський може отримати довічну стипендію.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль стверджує, що кандидатуру батька президента Олександра Зеленського на призначення довічної стипендії висунув трудовий колектив Криворізького державного університету економіки і технологій.

 

За його словами, проєкт указу про призначення довічних стипендій освітянам, серед яких є і кандидатура батька президента, доктора технічних наук, професора Олександра Зеленського, був відкликаний на засіданні уряду 2 вересня для доповнення списків претендентів.

 

Як повідомляє «УМ», про це Шмигаль повідомив у Раді під час години запитань до уряду в п’ятницю.

 

Пан Шмигаль вважає, що це питання отримало «неочікуваний медійний резонанс», тоді як варто уникати спекуляцій.

 

«У листі-зверненні від трудового колективу Криворізького державного університету економіки і технологій освітяни висловили невдоволення тим фактом, що уряд на своєму минулому засіданні не розглянув питання про подання на призначення довічної державної стипендії видатному діячу освіти, доктору технічних наук, професору Олександру Семеновичу Зеленському», - повідомив прем’єр-міністр.

 

Мовляв, трудовий колектив «неодноразово вносив подання на відзначення Олександра Семеновича Зеленського ще з 2017-го, задовго до того, як президентом став Володимир Зеленський, винятково виходячи з особистих здобутків і досягнень претендента».

 

Глава уряду закликав трудові колективи вищих навчальних закладів протягом двох наступних тижнів подати списки кандидатів на державні стипендії, щоб уряд ухвалив рішення до 1 жовтня – дня працівника освіти.

 

Як повідомляла «УМ», батько президента Зеленського потрапив до переліку видатних діячів освіти, яким пропонують призначити довічну державну стипендію.

 

Відповідний проєкт указу президента Кабінет міністрів виніс на засідання 2 вересня. Проте проєкт зняли з розгляду без обговорення.

 

Довічна державна стипендія видатним діячам освіти складає на даний час близько 2,5 тисяч гривень на місяць.