Підрив під Водяним: поранений воїн у важкому стані

10:23, 15.08.2020
Підрив під Водяним: поранений воїн у важкому стані

Прифронтова зона на Донбасі приховує багато небезпек.

У лікарні Мечникова, де лікують українських бійців, заявили - стан бійця тяжкий, але динаміка позитивна.
 
 
Про це інформує "Україна молода". 
 
 
У  лікарні Мечникова рятують життя бійця, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої на Донбасі.  На вибухівку автомобіль з двома українськими військовими натрапив 13 серпня. Один боєць загинув на місці.  Іншого, із численними тяжкими пораненнями  доставили до Дніпра.
 
 
Нині 37-річний військовий у реанімації в стані медикаментозного сну. Він вже намагається самостійно дихати. Медики сподіваються, що найближчим часом зможуть  зняти його з апарата штучної вентиляції легень. 
 
 
"Поранення найважчого ступеня. десятки осколків у грудній клітці. Офтальмологам вдалося дістати величезний шматок з правого ока, сподіваємося зберегти йому зір. Якщо все вийде, через тиждень будемо переводити його з реанімації. Динаміка позитивна, це особливо радує, тому що коли він надходив в нашу лікарню,  надії було мало", - заявив головний лікар обласної лікарні Мечникова Сергій Риженко. 
 
 
Нагадаємо, 13 серпня на Донбасі два українських військових підірвалися на невідомому пристрої. Один загинув на місці, іншого у тяжкому стані доправили до лікарні Мечникова. 
 
 
Як повідомляла "УМ", Сергій Похович "Сєдой" з Кіровоградщини підірвався на міні під Водняним. 
 
 
Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої липня: пам’ятаймо про їхній подвиг.