Білоруський опозиціонер Цепкало назвав війну на Донбасі «громадянською»

16:47, 14.08.2020
Білоруський опозиціонер Цепкало назвав війну на Донбасі «громадянською»

Білоруський опозиціонер та екскандидат у президенти Валерій Цепкало наразі переховується в Україні. Попри це, він називає збройну агресію Росії в Україні "громадянською війною".

 

Як інформує УМ, свою думку він озвучив в ефірі "4 каналу".

 

Опозиціонер наголосив, що Донбас – це частина України. Щоправда, він не впевнений, чи є на Донбасі російські війська.

 

"Є там російські війська чи ні – я не можу сказати, я цього просто не знаю. З точки зору міжнародного права, і, в зокрема, наскільки я розумію, Росії, вона теж визнає, що Донбас, Луганськ, Донецьк є невід'ємною частиною України", - сказав Цепкало.

 

Також він додав. що розглядає війну в Україні, як громадянський конфлікт, де воюють громадяни однієї й тієї ж країни. За його словами, втручання і підтримка бойовиків з боку РФ "напевно, є".

 

Оцінюючи перспективи врегулювання ситуації, Цепкало заявив, що основний шлях – це проведення ефективної модернізації України.

 

Нагадаємо, вже 6 років поспіль в Україні триває війна. За ці роки назбиралося безліч доказів російської присутності на сході України. Однак російські пропагандисти називають війну "громадянською", перекручуючи її зміст. У такому контексті виходить, що українці на Донбасі воюють проти самих себе, а не захищають свої землі від окупантів.


Як повідомляла УМ,  ЦВК Білорусі оголосила остаточні результати голосування: у Лукашенка – 80%