Воїн, який підірвався на міні, у важкому стані

14:00, 14.08.2020
Воїн, який підірвався на міні, у важкому стані

13 серпня в Донецькій області двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил підірвалися на протитанковій міні.

Старший солдат Збройних сил із Миколаєва, напередодні підірвався з другом на міні на Донбасі, нині перебуває в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова. Його стан вкрай важкий. 

 

Як інформує УМ, про це написав у фейсбуці головний лікар медзакладу Сергій Риженко.

 

За його словами, військового - 37-річного Олександра - з важкими пораненнями доставили в лікарню бортом. Він був на апараті штучної вентиляції легень.

 

Із реанімаційного залу його помістили в операційну. Офтальмологам вдалося врятувати праве око.

 

"Стан вкрай важкий. Відкрита черепно-мозкова травма. Десятки осколків прошили тіло. Один з них пошкодив праве око. Безліч осколків у голові, обличчі, шиї, грудній клітці, передній черевній стінці, в кінцівках. Переломи пальців рук і ніг, термічні опіки голови, обличчя, правої руки. Попереду тривале лікування в Мечникова. Віримо, що виживе", - зазначив Риженко.

 

Як повідомляла УМ, 13 серпня в Донецькій області двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил підірвалися на протитанковій міні. Один з них зазнав поранень, а старший сержант 42-го ОМПБ 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Сергій Похович, позивний «Сєдой» загинув.