У Луцьку відмовилися посилювати карантин на вимогу МОЗ

12:50, 01.08.2020
У Луцьку відмовилися посилювати карантин на вимогу МОЗ

Центральна влада віднесла Луцьк до "червоної зони".

Відповідно до нових правил введення карантину місто Луцьк потрапило у "червону" зону, місцева влада має посилити карантин. Однак там відмовилися це робити. 

 

Як інформує "Україна молода", про це повідомив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук у суботу.

 

Місце влада заявила, що не буде ухвалювати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв’язку з вищевказаним незрозумілим рішенням.

 

«Справжні мотиви такого рішення не зрозумілі, адже в останній час щодо статистики по рівню захворюваності на COVID-19 в місті нічого не змінилось. «Червоний» рівень означає, що має бути зупинений громадський транспорт, зачинені дитячі садки, заклади громадського харчування, готелі та інше, що в свою чергу призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття у тисяч лучан та ще більші недонадходження до міського бюджету й спричинить величезні незручності та проблеми для десятків тисяч лучан», – написав Ігор Поліщук у своєму Фейсбук. 

 

Він також додав, якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан і лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади й ухвалює інші обмеження. Однак без введення надзвичайного стану місцева влада не буде виконувати розпорядження МОЗ та урядовців. 

 

"Недолугі, невчасні та непрофесійні рішення щодо протидії коронавірусу й так довели країну до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць та значно погіршили рівень життя українців й рівень економічної активності в країні", - додав пан Поліщук.
 
У коментарях до його посту лучани масово підтримують цю позицію радника мера. Щоправда є й ті, хто закликає владу міста думати про здоров'я людей, а не про наповнення бюджету чи про майбутні місцеві вибори.
 

 

На сайті міської ради заяв із цього приводу немає.

 

Нагадаємо, відсьогодні в Україні встановлені нові правила введення карантину