На Донбасі відбувається ескалація бойових дій

13:24, 21.07.2020
На Донбасі відбувається ескалація бойових дій

Захисники України не залишають без відповіді підступні дії агресора. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Не чекаймо найближчим часом повідомлень про зниження бойової активності на фронті. Всі обставини свідчать про те, що відбувається ескалація, противник намагається тиснути не тільки на наше військо, а, в першу чергу на очільників держави. Щоб ті були більш податливі в процесі підготовки зустрічі в норманському форматі.

 

За минулу добу збройні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки 17 разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстріляв наші позиції з крупнокаліберних артилерійських систем, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

 

На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Миронівський противник застосував артилерійські системи калібру 122 мм та 120-ти мм міномети.

 

Опорні пункти наших захисників поблизу Шумів ворог двічі обстрілював з гранатометів різних систем, стрілецької та снайперської зброї. Біля Оріхового та Новотошківського агресор вів вогонь по українських воїнах із мінометів 120-го та 82-го калібрів. А поруч Причепилівки, Попасної та Луганського загарбники задіяли гранатомети та кулемети.

 

На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Мар’їнки, Старогнатівки, Павлополя, Широкиного, Кам’янки, Гнутового, Водяного та Опитного збройні формування РФ застосували проти наших воїнів гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

За минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів, біля Шумів на Донеччині, на жаль,  загинув старший стрілець десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти 503-го окремого батальйону морської піхоти Василь Кравченко.

 

Першими про це повідомило місцеве видання “Є” з посиланням на Ізяславський районний військовий комісаріат. «Василь загинув під час виконання службових обов’язків. В обідню пору противник почав обстріл, і боєць отримав смертельне поранення в голову», – повідомили в комісаріаті. З великою часткою ймовірності, йдеться про снайперський вогонь.

 

Відомо, що 26-річний Василь Кравченко був родом із міста Ізяслав на Хмельниччині. На фронті – з лютого 2018 року. У квітні 2020 року він одружився. У військового залишилася дружина, мати і батько. Ще троє воїнів отримав поранення минулої доби.

 

Підступні дії агресора без відповіді не залишилися. За даними розвідки, минулої доби українські захисники знищили одного та поранили двох загарбників.

 

Вчора представники російських окупаційних військ передали тіло ще одного полеглого захисника України. Ймовірно це третій військовослужбовець, якого до цього часу вважали пораненим після цинічного розстрілу евакуаційної групи морських піхотинців поблизу Зайцевого. Після проведення процедури ідентифікації, завершення судово-медичної експертизи та оформлення відповідних документів, силами пошукової групи «Евакуація 200», тіло доставлять до місця поховання.