На Донбасі ворог гатив з мінометів: один захисник України загинув

10:09, 11.07.2020
На Донбасі ворог гатив з мінометів: один захисник України загинув

Для придушення вогневих засобів загарбників наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння. (Фото 93-ї ОМБр “Холодний Яр”)

Один захисник України загинув і ще троє отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі протягом минулої доби, 10 липня. За даними "УМ", це друга бойова втрата української армії у липні. 

 

Загалом російські окупанти 17 разів порушили режим припинення вогню минулої п’ятниці. Від початку поточної доби збройні формування Росії один раз порушили режим припинення вогню.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє штаб ООС у ранковому зведенні в суботу.

 

За даними штабу, найманці застосували заборонені Мінськими домовленостями 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, протитанкові ракетні комплекси та стрілецьку зброю.

 

«За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів, на превеликий жаль, один український захисник загинув, ще троє – отримали поранення. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя, а пораненим воїнам бажає скорішого одужання», - йдеться у повідомленні.

 

Для придушення вогневих засобів загарбників наші оборонці оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Українська відповідь була адекватною – після чого ворог припинив свою активність.

 

Під вогнем перебували оборонці Причепилівки, Оріхового, Троїцького та Хутору Вільного. Ворог також вів обстріли біля Новотошківського та Новолуганського.

 

«Крім того, по оборонних укріпленнях наших захисників поблизу Катеринівки агресор задіяв протитанковий ракетний комплекс», – інформують військові.

 

Також окупанти неодноразово вели вогонь по захисниках Водяного, Авдіївки, Невельського та Лебединського.

 

За підтвердженими даними розвідки, минулої доби наші захисники знищили трьох та поранили ще трьох загарбників.

 

«Окрім того, за уточненими даними, 9 липня втрати противника додатково склали ще двоє загиблих», – додали у штабі.

 

Як повідомляла «УМ», солдат Олег Шило загинув від ворожої кулі у середу, 8 липня. 

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої червня: пам’ятаймо про їхній подвиг.